Hírlevél 2011 szeptember 26. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. szeptember 26. hétfő, 13:03

Kedves Kollégák!

 

Ígéretünkhöz híven beszámolunk a szakmánkat érintő kérdésekről.

Kérem szánjanak néhány percet a hírlevél figyelmes elolvasására!

 

A nyár elején megkeresték egyesületünket a Vidékfejlesztési Minisztériumtól a díszállatkereskedéseket-is- szabályozó rendelet módósításának véleményezése miatt.

 

A véleményünket elküldtük, remélve, hogy további egyeztetésekre is sor kerül.

http://index.hu/belfold/2011/05/23/ebadot_vezetne_be_a_kormany/

http://nol.hu/belfold/jon_az_ebado_es_az_allatvedelmi_birsag

 

A rendelet megváltoztatása csak a nyár miatt "aludt el".

 

A médiából értesültünk arról, hogy a törvényt 2011 szeptember 22-én újra beterjesztették. Sajnos nem tudjuk, hogy a mi "ötleteinkből" sikerült-e valamit átemelni. Amint konkrét híreket kapunk a minisztériumból jelezzünk Önöknek.

http://nol.hu/belfold/ebadot_szedhetnenek_az_onkormanyzatok

 

Az elmúlt héten az Állagyógyászati Termékek Igazgatósága tartott egyeztetés. Az egyeztetésre csak a gyógyszernagykereskedők egy részét hívták meg. Így hivatalosan mi sem képviseltethettük magunkat. Az ott elhangzottakról azonban egy résztvevő tagunk tájékoztatott. Néhány napi telefonálással sikerült a számunkra fontos történéseket kiemelni.

 

A 210/2009-es kormányrendelet új értelmezést nyert, így minden hazai kereskedő, aki gyógyszernek minősülő állatgyógyászati készítményt forgalmaz köteles azt a működési engedélyén feltüntetni! (http://www.nethid.hu/dok/210_2009_Korm-rend.pdf)

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben ez a kitétel nincs a működési engedélyén feltüntetve, ez esetben az illetékes jegyzőhöz kell fordulnia és egy módósító kérelmet benyújtania.

 

A kérelemben fel kell tünteni, hogy "szabadonforgalmazható állatgyógyászati készítmények kiskereskedelmi forgalmazására" kér engedélyt.

Ezt október elsejétől egy kampányellenőrzés keretében fogják ellenőrizni. A már beadott kérelmek esetében a birságolástól eltekintenek!

Nagyon fontos azonban, hogy KIZÁRÓLAG hazai forgalmazási engedéllyel rendelkező, számlával igazoltan vásárolt készítményeket tartsanak az üzletükben! A szállítólevelek, megrendelés igazólók és az értelemeszerűen a termék gyártási dátumánál korábban kiállított számlákat nem fogják elfogadni!

 

A bolhaírtó nyakörvek, ~ samponok ebbe a csoportba tartoznak.

 

 

Hosszas csönd után igyekszünk új életet lehel a weboldalunkba. Itt minden jogszabályt, levelezést, alapítóiratot közzé teszünk. Kérem látogassák rendszeresen, iratkozzanak fel a hírlevélre!  www.dtoe.hu

 

Elkezdtük az Egyesületünk nemzetközi kapcsolatépítését is. Egyes jogszabályok megváltoztatásához európai szintű összefogásra van szükség. A nagyobb szakmai szervezetek tagsága tagdíjas, így feladva több évi tagdíjmentességünket kénytelenek vagyunk az Önök anyagi hozzájárulását kérni.

 

Összesítjük a várható költségeket és ezek után jelezzük Önök felé, hogy milyen tagdíj befizetése elengedheteten az Egyesületünk nemzetközi kapcsolatépítéséhez!

 

 

Köszönöm figyelmüket, várjuk kérdéseiket, észrevételeiket!

Üdvözlettel:

 

 

Bíró József         Pandzarisz Sándor

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

   
Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 13:06
 
Ma 2024. június 15., szombat, Jolán és Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.

BelépésKi olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi