Nyomtatás

Ígéretünkhöz híven beszámolunk a szakmánkat érintő törvény alakulásáról.

Július elsején életbe lépett a rendelet, mely mindannyiunkat "zsebbe vágóan" érint. A mai napig nem sikerült minden hivatallal érdemben egyeztetni, ezért a nyílvánossághoz fordultunk.

A Parlament Fenntartható Fejlődős Bizottsága meghívta az ülésére az illetékes államtitkárokat, hogy a minket érintő rendeletről is megkérdezzék őket, de az ülés előtti napon lemondták a megjelenésüket!

http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=24759&PHPSESSID=eb24b44bf4e2b27055fef6c4d996462f

Bödecs Barna országgyűlési képviselő úr  Dr. Schmitt Pál úrnak az Országgyűlés elnökének írásbeli kérdésben nyújtotta be egyesületünk kérdéseit, reményeink szerint ezzel is felgyorsul a rendelet módosításának folyamata.

A holnapi napon (2010 július 6-án délelőtt) az MTV Nappali című műsorában élő riport készül velünk és reméljük értünk:-).
A Kossuth Rádió már rögzített egy riportot velünk,és a szerkesztőik is keresik a hivatalok képviselőit , hogy reagálásukkal kiegészítve adásba kerülhessen az anyag. Az eredeti tervek szerint most szombaton (2010 július 10-én) a délelőtti Krónikában lesz hallható.
A Blikk e hét szombati száma is tervez egy riportot az ügyünkkel kapcsolatban.
Amennyiben más médiumok figyelmét személyes kapcsolataik során fel tudják hívni, az nagy segítség lenne és köszönjük szépen.

Természetesen ha igény van rá nyilatkozatainkkal segítjük a korrekt tájékoztatást. Amennyiben Önök nyilatkoznak, kérjük juttatsák el az egyesületünk címére ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) a nyilatokzat megjelenésének/leadásának helyét és dátumát, hogy tagjainkkal tudathassuk!

A budapesti és pest megyei kereskedőknek szervezünk egy hulladékhasznosítási együttműködést. Kérem az érintetteket, hogy jelezzék, ha van rá igényük! (Név; üzlet címe; kontakt személy, telefonszáma és a becsült hulladék mennyisége). EGYÜTT OLCSÓBB!

Reményeink szerint az utolsó- miattam fennálló- technikai akadály is elhárul néhány napon belül és a Bíró József által elkészített oldalunk működni kezd a www.dtoe.hu oldalon. Megkönnyítve a gyors és hatékony kommunikációnkat. Itt is szeretnénk megköszönni a munkáját és türelmét! Amint elindul az oldal jelezzük egy e-mailben!
Az állatorvosi szerződésekkel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a jelenlegi árajánlatok Budapesten 10-18 000 HUF/hó/üzlet között mozognak. Szerintem ezt az összeget jelentősen le tudjuk "tornázni", ha többen összeállunk! ( Ez az összeg az adminisztratív ellenőrzés mellett havi egyszeri személyes megjelenést is magában foglal de az esetleges kezeléseket külön kell fizetni...)

Dr. Pallos László országos állatvédelmi felügyelővel egyeztetve a díszhalak elhelyezési és szűrési feltételeit a hatósági állatorvososk NEM szankcionálhatják a rendelet módósításáig. Amennyiben ilyen  büntetést és/vagy figyelmeztetést kapnak kérem jelezzék azonnal, hogy eljárhassunk a konkrét ügyekben!
Köszönöm figyelmüket, várom kérdéseiket, észrevételeiket!

Üdvözlettel:
 
Bíró József     Pandzarisz Sándor

 
Ma 2023. szeptember 27., szerda, Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.

BelépésKi olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi