Hírek
| Nyomtatás |

Az almacsiga család vagy más néven Ampullariidae tagjai édesvízi csigák, melyek a világ különböző trópusi területein honosak. Számos fajuk eljutott a díszállat-kereskedésekbe, és népszerű, házi kedvencé vált.

2012. november 8-ai hatállyal érvénybe lépett rendelet alapján tiltott a Pomacea nemzetség bármely fajának behozatala az Európai Unióba. Ezzel együtt kereskedelme, birtoklása és tenyésztése is tilos. Ez éppúgy érvényes a díszállat kereskedésekre, mint a magánszemélyekre.

Bővebben...
 
| Nyomtatás |

Kedves Kollégák!

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/B. § alapján élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyeknek és vállalkozásoknak 2012-től élelmiszerlánc-felügyeleti díjat kell fizetniük.

Rövid összefoglalónk után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ügyfélszolgálatával történt levelezésünk eredményét olvashatják.

Bővebben...
 
| Nyomtatás |
Kedves Kollégák!

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását. A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz:
A 2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek:
·      a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
·      a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5 000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni. A hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból.
·     a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.
Bővebben...
 
| Nyomtatás |

Az Országygűlés elnökéhez címzett levelünkre kapott kormányzati válasz alapján komoly esély mutatkozik az állatvédelemmel kapcsolatos törvény átdolgozására. Reméljük amennyiben megkezdődik az őszi munka a kormányzatban mi is "képbe" kerülünk!

A levél elolvasható a Levelezéseink menüpontban.

 


Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Belépés



Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi