Köszöntjük weblapunkon
| Nyomtatás |
Írta: Administrator   
2014. január 29. szerda, 04:13

Az almacsiga család vagy más néven Ampullariidae tagjai édesvízi csigák, melyek a világ különböző trópusi területein honosak. Számos fajuk eljutott a díszállat-kereskedésekbe, és népszerű, házi kedvencé vált.

2012. november 8-ai hatállyal érvénybe lépett rendelet alapján tiltott a Pomacea nemzetség bármely fajának behozatala az Európai Unióba. Ezzel együtt kereskedelme, birtoklása és tenyésztése is tilos. Ez éppúgy érvényes a díszállat kereskedésekre, mint a magánszemélyekre.

Módosítás dátuma: 2014. január 29. szerda, 04:16
Bővebben...
 
| Nyomtatás |
Írta: Bíró József   
2012. június 15. péntek, 12:12

Kedves Kollégák!

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/B. § alapján élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyeknek és vállalkozásoknak 2012-től élelmiszerlánc-felügyeleti díjat kell fizetniük.

Rövid összefoglalónk után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ügyfélszolgálatával történt levelezésünk eredményét olvashatják.

Módosítás dátuma: 2012. június 15. péntek, 12:23
Bővebben...
 
| Nyomtatás |
Írta: Administrator   
2012. február 29. szerda, 11:13
Kedves Kollégák!

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását. A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz:
A 2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek:
·      a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
·      a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5 000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni. A hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonásra kerül a tagdíjból.
·     a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.
Módosítás dátuma: 2012. február 29. szerda, 11:18
Bővebben...
 
| Nyomtatás |
Írta: Bíró József   
2011. október 20. csütörtök, 17:47

Kedves Kollégák!
 
Ígéretünkhöz híven beszámolunk a szakmánkat érintő kérdésekről.
Kérem, szánjanak néhány percet a hírlevél figyelmes elolvasására!
 
Az előző levelünkben említett működési engedély-kiegészítés nagyon sok kollégánál gondot okozott.
Sajnos nincs egységes rendelet. Minden önkormányzat saját hatáskörben bírálja el és a költségek is jelentősen változnak önkormányzatonként. Ebben NEM tudunk segíteni. Jelenleg 0-150 000 HUF közötti összegekről kaptunk visszajelzést.
 
A kérelemben fel kell tüntetni, hogy "szabadonforgalmazható állatgyógyászati készítmények kiskereskedelmi forgalmazására" kér engedélyt.
Egyes önkormányzatoknál JELENTŐSen olcsóbb és gyorsabb ha " szabadonforgalmazható állatgyógyászati termékek kiskereskedelmi forgalmazására" kér engedélyt. Ez szintén önkormányzatonként változó!

Módosítás dátuma: 2011. október 20. csütörtök, 17:52
Bővebben...
 
| Nyomtatás |
Írta: Administrator   
2011. szeptember 26. hétfő, 13:03

Kedves Kollégák!

 

Ígéretünkhöz híven beszámolunk a szakmánkat érintő kérdésekről.

Kérem szánjanak néhány percet a hírlevél figyelmes elolvasására!

 

A nyár elején megkeresték egyesületünket a Vidékfejlesztési Minisztériumtól a díszállatkereskedéseket-is- szabályozó rendelet módósításának véleményezése miatt.

 

A véleményünket elküldtük, remélve, hogy további egyeztetésekre is sor kerül.

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 13:06
Bővebben...
 
| Nyomtatás |

Az Országygűlés elnökéhez címzett levelünkre kapott kormányzati válasz alapján komoly esély mutatkozik az állatvédelemmel kapcsolatos törvény átdolgozására. Reméljük amennyiben megkezdődik az őszi munka a kormányzatban mi is "képbe" kerülünk!

A levél elolvasható a Levelezéseink menüpontban.

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 2
Ma 2024. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

BelépésKi olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi